Cashew cheese with dill and thyme
Denne «osten» laget på cashew nøtter er utrolig lett å lage og krever få ingredienser. Jeg liker å bruke cashew nøtter til å lage plantebaserte smøreoster fordi de har en nøytral smak som passer perfekt til urter og kryddere. I tillegg tilføyer de en creamy touch som kan minne litt om smøreost laget på melk.
Det du trenger:
2 dl casheynøtter, 2 ss sitronsaft, 2 ss hakket dill, 1 fedd hvitløk, 1 håndful timianblader, 5 ss vann, 1 ss kokosolje.
Bland alle ingredienser i en foodprosessor og miks til det blitt en helt glatt krem. Legg ut en bievoksplate (kan også bruke ett tøystykke) på kjøkkenbenken og dryss ekstra timianblader over. Legg casheykremen som en stripe på midten og rull den inn i voksplaten. Legges i fryseren ett par timer, og oppbevares ellers i kjøleskap. Osten blir best etter ett døgn i kjøleskap. Smaker utmerket på knekkebrød eller på brødskiva:)
English version
This «cheese» made of cashew nuts is super simple to make. I really enjoy using cashew nuts as a base for plant based cheeses and spreads because they have a neutral flavour that combines excellent with herbs and spices. They also add creaminess to the texture that could be very similar to other spreads made of dairy.
For this recipe you will need:
2 dl cashew nuts, 2 tbs lemon juice, 2 tbs chopped dill, 1 clove garlic, 1 handful thyme, 5 tbs water, 1 tbs coconut oil, some extra thyme for garnish.
Mix all ingredients in a food processor and mix until it has become a smooth paste. Lay out a cloth (beewax or cotton) on the counter and sprinkle on extra thyme leaves. Add the cashew paste as a stripe down the middle and roll it into the cloth. Place in freezer for a couple of hours. The cheese will taste best after one day in the fridge. Tastes great on crackers or in a sandwich 🙂