Cheesy kale chips
Disse grønnkål chipsene er super sprø og akkurat cheesy nok til at det er vanskelig å slutte å spise før bollen er tom 🙂 Men det gjør vel egentlig ikke så mye å spise litt ekstra av dette fordi grønnkål er regnet som en av de mest vitaminrike kålsortene og innholder både mye jern og c-vitamin. Grønnkål chips er gode å nyte alene, eller så er de gode i salater eller som garnityr på lunsj/middags retter.
Dette trenger du:
100 g grønnkål
1,5 ss næringsgjær
1-2 ss olivenolje
1 ts løkpulver
½ ts hvitløkspulver
½ ts salt
Sett ovnen på 100 grader. Rens grønnkålen (vask og skjær av stilker. Spar på disse og bruk de senere i f. eks smoothie eller supper). Hvis grønnkål bladene er store, del de opp i litt mindre biter og fordel de utover et stekebrett. Strø næringsgjær, løkpulver, hvitløkspulver og salt jevnt over grønnkålbladene. Fordel oljen utover og gni pulverne godt inn i grønnkålbladene så alle overflater er dekket av krydder og olje. Sett brettet inn i ovnen i ca. 1 time. Pass godt på så ikke grønnkålen blir brent. Når grønnkålen er passe sprø tas de ut av ovnen og børr avkjøles på brettet til servering.
English version
These kale chips are super crispy and just cheesy enough to make it difficult to stop eating before the bowl is empty 🙂 But it doesn’t really matter to eat it bit extra kale because they are really rich in vitamins such as iron and vitamin C. Kale chips are the perfect snack but they are also really good to add to salads and other lunch/dinner dishes.
You will need:
100 g kale
1,5 tbs nutritional yeast
1-2 tbs olive oil
1 tsp onion powder
½ tsp garlic powder
½ tsp salt
Preheat the oven to 100 degrees. Wash the kale in cold water and remove the stems (save the stems for a smoothie or soup later). If the kale leaves are large, divide them into smaller parts and place them on a baking tray. Drizzle over the nutritional yeast, onion powder, garlic powder and salt. Add the olive oil and massage the powders evenly into the kale to make sure its all covered. Place the tray in the oven for about an hour, but be careful so the kale don´t burn. When the kale is crispy, remove the tray from the oven and let them cool until ready to serve.