Chocolate cream tarts
Disse små tertene med smak av sjokolade og hasselnøtt passer perfekt til både fest og hverdag. De ser fristende ut og passer derfor bra som en dessert til middagsselskaper kombinert med frisk frukt eller en plantebasert iskrem. Men siden de er laget på så sunne og gode ingredienser kan de også fint nytes som snacks i hverdagen.
Dette er det du trenger:
Bunn: 2 dl finhakkede mandler, ½ dl havremel, 1ss kokosolje, 1ss agave, 1 ss soyamelk. Bland alt sammen i en foodprosessor til en jevn klebrig masse. Press deigen ut i sandkakeformer og sett i fryseren i ca 1 t.
Fyll: 1 dl soyamelk kokes opp og 1 ts maisena røres inn. Smelt 50 g mørk sjokolade i en annen kjele. Når det er smeltet ta det av platen og rør inn soyamelken. Pisk inn 2 ss kokoskrem og 6 ss finkvernet hasselnøtter. La stå til avkjøling til den er stivnet. Fyll kremen oppi tertene og la de sette seg ca 1 time før servering.
English version
These small tarts filled with chocolate cream and hazelnuts are perfect to serve both during weekends and weekdays. They look delicious and will be excellent as a dessert for a dinner party when paired with either some fruit or a plant based ice cream. But they are also a perfect after work snack due to the healthy ingredients used.
This is what you will need:
Crust: 2 dl finely chopped almonds, ½ cup oatmeal, 1 tbsp of coconut oil, 1 tbsp of agave, 1 tablespoon soy milk. Mix everything together in a foodprosessor and press the dough into small cake tins. Put them in the freezer to set for about 1 hour.
Chocolate cream: Boil 1 cup soy milk and stir in 1 teaspoon maizena flour. Melt 50g dark chocolate, remove from the plate and stir in the soy milk. Whisk in 2 tablespoons coconut cream and 6 tablespoons finely ground hazelnuts. Place to cool in the fridge until set. Fill the tarts with the chocolate cream and let them set for about 1 hour before serving.