Lumaconi filled with basil ricotta and tomato sauce
Jeg blir aldri lei pasta. Grunnen til det må være at det kan tilberedes i så mange forskjellige varianter. Pasta passer ypperlig til alle typer grønnsaker, sauser eller bare med en god olivenolje. Denne retten syntes jeg er spesielt god fordi pastaen er fylt med en fyldig plantebasert ricotta og senere bakt i ovnen så den får ett ekstra crunch. Her får du oppskriften.
Slik gjør du:
1 pakke lumaconi pasta
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Pastaen skal være “al dente” så hell gjerne av vannet etter par minutter før pastaen er helt ferdig kokt. Lag ricottaen etter oppskriften her. Bland inn en stor håndful hakket basilikum.
Lag tomatsausen.
Du trenger:
3 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 rød paprika
2 bokser hakkede tomater (600g)
1 klype salt, pepper og oregano (fersk eller tørket)
2 lauberblader
2 dl vann
2 ss agave
Fres hakket løk i en panne med olivenolje til den blir gylden. Tilsett finhakket hvitløk og stek i ett par minutter til det dufter deilig hvitløk. Tilsett krydderne og rør godt. Tilsett så hakket paprika og stek videre i ca 10 min på medium varme. Tilsett så vann, hakkede tomater og agave. La det koke opp og la det småkoke under lokk i ca 1 time. Bruk en håndmikser til å jevne ut sausen før servering.
Legg så pastaretten opp i en form. Hell tomatsausen jevnt over bunnen av en ildfast form. Fyll lumaconi pastaen med ricottaen og plasser de over tomatsausen. Strø over hakkede mandler og mer basilikum. Bakes i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Serveres best varm.
English version:
I never get tired of eating pasta. I think the reason for that must be that it can be prepared in so many different ways. Pasta goes excellent with all types of veggies, sauces or just with a high quality olive oil. I especially enjoy this dish because the pasta is filled with a rich plant-based ricotta cheese, and later baked in the oven for an extra crunch.
This is how you make it:
1 pack lumaconi pasta.
Boil the pasta after instruction on the package. The pasta should be “al dente” so you can pour out the water a few minutes before its done. Make the ricotta by following this recipe. Add a big handful of chopped basil.
Make the tomato sauce.
You will need:
3 tbs olive oil
1 onion
1 clove garlic
1 red pepper
2 cans chopped tomatoes(600g)
1 pinch salt, pepper and oregano(fresh or dried)
2 bay leaves
2 dl water
2 tbs agave
Fry chopped onion with olive oil in a pan until its golden. Add chopped garlic and fry a few more minutes. Add the salt, pepper and spices and stir well. Add the chopped red pepper and continue to fry for another 10 minutes on medium heat. Then, add the water, chopped tomatoes and agave and let it simmer for another hour. Before serving, use a hand blender to even the sauce.
Pour the tomato sauce evenly into a oven proof dish. Fill the lumaconi pasta with the ricotta cheese using a spoon and place them on top of the tomato sauce. Drizzle over chopped almond and more of the chopped basil and bake in the over on 225 degrees for around 20 minutes.